Pagina's

maandag 26 januari 2015

1 december 2014- Het is weer Advent

Voor de juf van het derde leerjaar maakten we een adventkalender. Deze juf, moet je weten, is altijd één brok energie en vrolijkheid. En zelfs nadat de kinderen uit haar klas verdwenen zijn mogen ze blijven rekenen op knuffels en massa's liefde. Zalig. Tegelijk is ze ook de mama van een vriendje van mijn dochter. En toen die nog eens mocht gaan spelen en wij nadien daar een hapje mochten blijven eten, werd voor haar een cadeautje ineen geknutseld. Een echte juf kan altijd iets gebruiken voor in de klas, redeneerden wij. En aangezien de advent juist ging beginnen werd het een adventkalender voor in de klas.  Het is eigenlijk een soort dekentje dat je met twee lintjes kan ophangen en dat volledig onderverdeeld is in 24 zakjes. 1 zakje per dag tussen 1 December en 24 December. De bedoeling is nu dat de juf elk zakje vult met een kleine verrassing. Elke dag mogen de kindjes dan zo'n verrassingetje uit het zakje halen, om zo af te tellen naar Kerstmis. Wat er in de zakjes zou gestoken worden heb ik helemaal aan de juf overgelaten. De zakjes zelf werden bovenaan nog afgewerkt met een paspeltje en voorzien van een nummertje in flockfolie.

 
Spijtig genoeg vergat ik op voorhand een foto van deze kalender te trekken op een witte achtergrond en dus heb ik alleen maar een donkere foto. Maar hopelijk is hierop toch duidelijk wat de bedoeling was.





En omdat deze kalender herbruikbaar is (gewoon het volgende jaar terug vullen met nieuwe 'goodies') maakte ik ook nog een zakje om de kalender in op te bergen. Helemaal in Kerstsfeer, in een rode stof met gele sterretjes

Stof: Veritas (kalender), Pauli (hoes)
 Tassenband, paspel, elastiek en knop: Veritas
 Flockfolie: De Banier
 Patroon kalender: zonder patroon,
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten