Pagina's

woensdag 4 februari 2015

Nog een makeover

Ook de zetel in onze TV/speelhoek is dringend aan een make-over toe. Deze zetel gaat al vele jaren mee. Het is één van de eerste meubelsukken die mijn man en ik samen kochten, en sindsdien heeft deze zetel al vele harde (kinder)momenten doorstaan. Tel daar nog bij dat de kleur van deze zetel wit is en u kunt zich ongeveer voorstellen hoe het zaakje er na ongeveer 17 jaar uitziet.  In de loop van de jaren is deze zetel al verhuisd van woonkamer naar minder centrale TV hoek. Maar zelfs voor de TV hoek begint het een beetje erg te worden. Toch is afscheid nemen voorlopig geen optie. Daarvoor is ie al iets te lang vriend aan huis.

Met behulp van een witte plaid van de IKEA en mijn in de solden gekochte gordijnen gingen we aan de slag.

De basis van de zetel werd bedekt met het deken. De kussens werden overtrokken met het nieuwe gordijnenstofje waarvan er nog massa's over waren na het overtrekken van 1 strijkplank.

Voor de lange kussens werden hoezen met paspel en rits gemaakt. Voor de kleinere kussens gewone hoezen zonder rits. Paspel werd deze keer ook zelf gemaakt met een restje zwarte stof en wat macramé draad. Super eenvoudig eigenlijk en je kan er op die manier ook alle kleuren insteken die je maar wenst.

Kijk eens naar deze voor en na. Zalig toch! Onze vriend mag nog even blijven.





Stof: gordijn uit de IKEA 
Paspel: zelfgemaakt 
Rits: Veritas 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten