Pagina's

woensdag 4 februari 2015

De verjaardagsmarathon: oma

Oma wordt dit jaar 70. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Tijdens het etentje dat voor haar verjaardag gehouden werd, wilden we haar dan ook graag verrassen met een klein cadeautje. Het werd een foto van haar kleinkinderen, gemaakt door een fijne collega , maar daarnaast ook nog een begenadigd fotografe. Onze woonkamer werd op een avond omgebouwd tot een fotostudio met echte lampen en flitsen en de kinderen warden onderworpen aan een ware fotoshoot. Het resultaat werd een mooie zwart wit foto die met passe-partout werd ingekaderd.


En om het geheel in stijl af te kunnen geven werd ook nog een zak gemaakt in een prachtig petit-pan stofje waar de kader net in past. Zakken waarin een kader van 40 op 50 cm past zijn immers niet zomaar te vinden. De zak werd onderaan en binnenin afgewerkt met een donkergrijze, zeer stevige katoen uit IKEA. Doordat dze stof zo stevig is, is hij ideal om zo'n grote zak wat vorm te geven. En omdat het feest was mocht er een feestelijk detail aan de zak komen onder de vorm van een goudkleurige paspel tussen de grijze katoen en het gebloemde 'petit-panneke'.



 


Een fijne verjaardag en graag nog vele jaren erbij, oma!




Stof: gebloemde Petit Pan (Hexagoon), donkergrijze canvas (Ikea) 
Paspel en tassenband: Hexagoon 
Patroon: geïnspireerd op alle mogelijke patroontje van draagtassen
 
 
  
 
 

in het kort (voor een tas van 50 op 60 cm wat heel groot is dus pas deze maten gerust evenredig aan naar een kleiner format.
  • Knip voor de buitenkant 2 rechthoeken van 52 op 22 cm in grijze canvas en 2 rechthoeken van 52 op 42 cm in katoen
  • Doe voor de binnekant het omgekeerde: knip 2 rechthoeken van 52 op 22 cm in katoen en 2 rechthoeken van 52 op 42 cm in canvas
  • Maak voor de buitenkant 2 grote rechthoeken van 52 op 62 cm door een kleine canvas rechthoek en een grote katoenen rechthoek aan de langtste zijde aan elkaar te naaien met 1 cm naadwaarde en met eventueel tussenin een paspel.
  • Maak voor de binnenkant 2 gelijke rechthoeken van 52 op 62 cm door de grote canvas en de kleine katoenen rechthoek aan de langste zijde aan elkaar te naaien met 1 cm naadwaarde. Gebruik hier geen paspel. Die zie je toch niet aan de binnenkant van de tas.
  • Maak nu de buitenkant van de tas door de 2 grote buitenrechthoeken met de goede zijdes op elkaar te leggen en langs beide lange zijden en 1 korte zijde aan elkaar te naaien met 1 cm naadwaarde.
  • Maak de binnenkant van de tas door de 2 grote binnenrechthoeken met de goede zijdes op elkaar te leggen en langs beide lange zijden en 1 korte zijde aan elkaar te naaien met 1 cm naadwaarde. Zorg dat de canvas altijd onderaan zit en vergeet niet om een keergat te laten.
  • Maak de bodem van de tas door de hoeken van zowel de binnen als de buitentas loodrecht in te stikken met een breedte van 10 cm
  • Keer de binnentas met de goede kant naar buiten en steek deze in de buitentas die binenstebuiten gekeerd is.
  • Naai de bovenkanten aan elkaar met daartussen de hengsels in tassenband. Elk hengsel is 60 cm lang en word telkens op 12 cm van iedere rand bevestigd.
  • Keer de tas door het keergat.
  • Topstich de bovenrand.
  • klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten