Pagina's

zaterdag 7 november 2015

Eléonore is geboren

Net voor de zomer wer Eléonore geboren. Het tweede kindje van een oud-student en intussen collega van mijn man. Het kaartje dat toekwam was in heel zacht, klassiek, vichy rose. Zoiets vroeg gewoon om een handgemaakt cadeautje. Vichy stofjes zijn er immers in overvloed, niet?
Bleekmdat nu even tegen te vallen. In Leuven was er echt geen enkel vichy rose ruitje te vinden. Maar gelukkig was het ook net de tijd van de communiefeestjes en ging er net een bestelling rose vichy ruitjes binnenkomen bij Pauli. Zo konden we er alsnog in vliegen

“Vichy stofjes zijn er immers in overvloed, niet?”

Eerst werd een dekentje gemaakt met als basis een zachte witte fleece en bovenaan een witte katoenen strook, zodat het lijkt of het een dekentje met laken in één is. De randjes werden afgewerkt met een gouden paspel om het wat meer prinsessenglitter te geven.  Op de witte strook bovenaan testte ik meteen ook de mogelijkheden van mijn nieuwe machine even uit.  Met dit geweldige toestel kun je immers een eindeloze set aan borduursteken zetten. Ik koos voor een combinatie van bloemetjes en de naam Eléonore. Wat ik hieruit leerde, is dat je er met dit soort dingen wel voor moet zorgen dat de stof waarop je werkt stevig genoeg is.  Een dun katoentje trekt meteen in rimpels en dat is niet mooi.

Omdat er nog veel stof over was werd er vervolgens verder gewerkt aan nog twee kleine projectjes

Een slabbetje volgens de werkwijze van deze dame. Ook in vichy roze met een witte badstof achterkant en een gouden paspel als afboording. Als sluiting werd een camsnap gebruikt. En ook op dit slabbetje werd de naam geborduurd.
En niet te missen ook nog een Wally in – je kan het al raden!- vichy roze. Wel een hele schattige Wally deze versie en volgens mij toch zeker een meisje. Kan Wally ook een meisjesnaam zijn?
Restte nog de vraag hoe we dit alles zouden inpakken? Wel eenvoudig. In een handige tas. Altijd nuttig voor het vervoeren van babyspulletjes of wie weet voor later in de kribbe.  Voor de lay-out van de tas bleven we in hetzelfde Vichy-concept, gecombineerd met wit en goud. Voor het model werd de Joan-tas uitgeprobeerd, terug te vinden op de website van Georgette en ontworpen door Elisanna en Fynn. Tijdens het maken werd ik op slag verliefd op deze tas. Perfect van formaat, vol met leuke vakjes en toch eenvoudig in elkaar te zetten. Je zal zien dat er nog veel Joan tassen zullen volgen. Voor deze versie gebruikte ik een stukje witte MINNA stof uit de IKEA. Dit is een zeer stevige katoen, ideaal voor tassen en aan een zeer vriendelijk prijsje.


En zo kon alles, mooi verpakt, vertrekken richting kersverse moeder en kleine Eléonore.

Stof: Vichy en witte katoen dekentje (Pauli), witte katoen tas (IKEA),
Fournituren: Camsnaps, tassenband, biais (Veritas), vilt (De Banier)
Patroon Wally: http://tweeemmerkeswater.blogspot.com/2013/07/walvis-patroon-handleiding.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten