Pagina's

zaterdag 7 november 2015

Het gele geweld


Deze zomer maakten we een verre vakantie, helemaal naar het westen van de USA. We trokken 3 volle weken rond door de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada. We bezochten grote steden zoals LA, Las Vegas en San Francisco en trokken daarnaast door heel wat verschillende natuurparken. Onvergetelijk was het. En voor de kinderen was het ook hun eerste reis buiten Europa.

Naast vele andere dingen is Amerika nu ook het land van het ‘quilten’. Het is met andere woorden niet moeilijk om plaatsen te vinden waar er stoffen verkocht worden. Zelfs in de supermarkt is er een heel groot aanbod.  En zo liepen we tijdens het bijeensprokkelen van onze picknick in de Wall-Mart (een supergrote typisch Amerikaanse supermarktketen) op een volledige stand katoentjes.  De verleiding was groot. Zéééér groot.  Zeker toen bleek dat ook nog een andere hype doorgedrongen was tot in de stoffenafdeling. De Minions. Die schattige, kleine, gele monstertjes.  We zijn voluit gezwicht!  En met de belofte dat er iets mooi voor het nieuwe schooljaar mee gemaakt zou worden, reisde een stukje minionstof mee naar huis.

“De verleiding was groot, zéééér groot”

Belofte maakt schuld. En ook al was de zomerperiode niet meteen de meest productieve periode, tegen het begin van het schooljaar lag het volgende klaar:
Een ronde ‘Minion’-pennenzak en een kleine ‘Minion’-clutch. Beide stuks werden afgewerkt met een binnenstof en een paspel in het fel Minion-geel. Bij de clutch ging dat wel vlot. Die hadden we al eerder gemaakt. Maar voor de pennenzak ging dit mijn kunde toch echt een beetje te boven. Alles ging goed tot ik op het einde die rits er nog moest instikken. Pff, wat een gedoe. Het eindresultaat ziet er wel leuk uit maar je mag absoluut niet naar de afwerking van die rits gaan kijken. Genieten van op een afstandje is de boodschap.


Mijn kleine grootste Minion fan was er in elk geval heel blij mee en draagt de zakjes elke dag mee naar school. Missie geslaagd!
 
Stof: Wall Mart, Ridgecrest USA
Fournituren: rits, paspel, camsnap (Veritas)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten