Pagina's

dinsdag 19 mei 2015

Sofie is terug!

4 en een halve maand! Het is voorbij gevlogen. Het lijkt nog maar net geleden dat Sofie voor een tijdje naar het verre Amerika vertrok. En nu staat ze hier al terug. Mijn oudste meisje is daar natuurlijk heel blij om. Sofie en zij zijn al van in de eerste kleuterklas bevriend. Dat kan tellen.

Om Sofie welkom te heten gaan ze de eerste dag van haar terugkomst de klas versieren. En om het helemaal speciaal te maken besloten we om er iets gepersonaliseerd van te maken: een vlaggenlijn met daarop geflockt: "welkom terug Sofie"


Sofie haar lievelingskleur is paars, dus werden de vlagjes gemaakt uit allemaal verschillende restjes paarse stof (gelukkig is mijn jongste ook een paars-fanaat!), afgewisseld met felgroen en felroze om er een vrolijk geheel van te maken dat volledig past in het lenteseizoen.  Het lint is een goudkleurige biais.Want de terugkeer van Sofie is toch een beetje feest.


Het bleek de ideale bezigheid voor een regenachtige verlofdag. Lien en Ella deden dan ook het meeste werk zelf en mochten zelfs de nieuwe naaimachine eens uitproberen. Weer een test die deze prachtige machine doorstaan heeft. Zelfs de meisjes zijn er zot van.


Beste Sofie, we zijn blij dat je terug bent. En nu maar vertellen wat je daar ver over de plas allemaal beleefd hebt!


Stof: allemaal restjes
Biais: Veritas
Flockfolie: De Banier
Patroon: driehoeken van 20cm basis en 25 cm hoogte per 2 aan elkaar genaaid en gekeerd. De vlagjes zijn aan een biais lint bevestigd met een tussenafstand van 10cm, met telkens 50 cm vrij lint aan begin en einde om straks de vlaggenlijn vast te kunnen knopen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten